KUTYAKOZMETIKA DEBRECEN

Kutyakozmetika bemutatkozás

Kedves Gazdi!

Szeretettel köszöntelek a weboldalamon, egyúttal engedd meg, hogy bemutatkozzak!


Halász Ágnesnek hívnak, képzett kutyakozmetikus vagyok. Az állatok szeretete gyerekkoromtól kezdve végigkísérte életem, hiszen vidéken nőttem fel, ahol nem csak kutya, macska, hanem minden fajú és méretű állattal barátkozni tudtam nagyszüleim révén, akik minigazdaságot működtettek. Leginkább mégis mindig a kutyák álltak és állnak jelenleg is legközelebb a szívemhez. Mindig is éreztem, hogy én valahogy sokkal jobban rajongok az állatokért, mint ismerőseim, barátaim. Tudtam, nekem ez lesz az utam.

12 éves lehettem, amikor saját kutyát kaptam keresztszüleim jóvoltából, akik berni pásztorokat tenyésztettek. Szerelem volt első látásra. Már akkor nagyon szerettem fésülgetni, igazgatni a szőrét, habár akkoriban még mindenféle tudás nélkül csak saját magam szórakoztatására tettem azt. Sajnos ő már nincs köztünk, de egy évvel halála után egy golden retriever lett a család új tagja, aki azóta is boldogít minket végeláthatatlan szeretetével és rosszalkodásaival egyaránt. A nagy testű kutyák kozmetikája mai napig egyik kedvenceim, mindig szívesen várom őket.

Bölcsész diplomám megszerzése után döntenem kellett, hogy megvalósítom-e az álmom, azaz kutyakozmetikus leszek vagy beszippant az irodai munka. Még abban az évben elkezdtem a tanfolyamot és kutyakozmetikus vizsgám 2014-ben tettem le. A vizsgakutyusom egy akkor 4 éves shih-tzu volt, akit drága oktatóm jóvoltából kaptam meg a vizsga napjára valamint örökre is. Zizi, a kis shi-tzu a kutyakozmetikus vizsgám óta velem van, így adva új értelmet a kutyatartásnak számomra. Hiszen előtte nagy kutyák közt nőttem fel, akik kertben rohangáltak egész nap. Zizi azonban egy igazi kis szobakutya, a csepp kis testével és a havi rendszerességgel kozmetikára szoruló szőrével. Rajta keresztül kerültem sokkal közelebb azokhoz a gazdikhoz is, akik engem választanak, hiszen teljes mértékben értem azt a fajta szeretetet, amelyet a kutyájuk iránt éreznek. Zizit egyébként már sok vendégem ismeri, hiszen sokszor jár velem dolgozni.

Kutyakozmetikám a belvárosban helyezkedik el egy állatorvosi rendelővel egybekötve. Így a gazdi nem csak kozmetikai szolgáltatást tud igénybe venni, hanem tanácsot kérhet nagy tudású állatorvosainktól, ellenőriztetheti kedvence egészségét a szomszédos rendelőben. Nálam a gazdi is bent maradhat a szépítkezés közben. Én is féltem saját kutyáimat és csak a legjobbat akarom nekik. Ehhez a szakmához sok türelem kell, szerencsére egyik fő tulajdonságom a nyugalom. Ezt pedig az állatok érzik és átveszik. Általános tendencia, hogy aki még az elsőre nem is, de második, harmadik alkalommal már rám bízza kutyusát, hogy addig saját ügyeket intézzen vagy bevásároljon a közeli bevásárlóközpontban, hiszen már meggyőződött arról, kedvence jó helyen van nálam.

Remélem hamarosan találkozunk!